Bygg och anläggning på Yrkesplugget

Nikki Özdemirs på Holmfast Byggtjänst AB

Nikki går bygg och anläggningsprogrammet med inriktning träarbetare på Bergstrands.

När hon är färdigutbildad väntar ett omväxlande och utmanande jobb samt titeln ”buildr”!

Nikki är en modig och tuff tjej som går gymnasieprogrammet bygg & anläggning på Bergstrands. Yrkesutbildningen innehåller teoretiska grunder som man lär sig på skolan i kombination med praktik på en riktig arbetsplats. När Nikki är klar med sin utbildning har hon definitivt ett jobb som väntar på henne, och företaget där hon börjar får en kanontjej. Lycka till Nikki hälsar vi alla från Bergstrands!!!
Utbildningen på Bergstrands

Husbyggnad på bygg & anläggningsprogrammet. Inom husbyggnad kan du välja att utbilda dig till en rad olika yrken.

Till exempel kan du bli träarbetare, målare, glastekniker, golvläggare, håltagare, murare, plattsättare och takmontör.
Bygg och anläggningsprogrammets första år är gemensamt och ger dig en bred och grundläggande kunskap om byggprocessen, nybyggnad och renovering. I slutet av året väljer du fördjupning, till exempel husbyggnad. Utbildningen består till stor del av arbetsplatsförlagt lärande (APL) som hos Bergstrands alltid är mer än de 15 obligatoriska veckorna. Kontakten med arbetslivet är mycket viktig och du utvecklar då ditt tekniska utförande men även servicekänsla.

Läs mer på Bergstrands

Vad säger branschen?

Framtidsutsikterna är väldigt ljusa. Vi måste bygga mer eftersom det råder bostadsbrist och det pågår projekt som kommer att rulla på 10-15 år.
– Janne Eriksson, VD JE Mark AB.